KOMMENTARER / 0

 

Skjermbilde 2018-04-04 kl. 10.03.46

Vi har fått en folkehelseminister. Det er bra – trodde vi. Men det viser seg at til tross for at helseutgiftene overstiger enhver forstand, bevilges det ikke en krone til feltet. Helsekostnadene per innbygger har vokst til 65.000 per år. Og helseutgiftene økte fra 327 milliarder i 2016 til 342 milliarder i 2017. Den aller største andelen av utgiftene er knyttet til muskel – og skjelett og psykiske lidelser.

Før påske leverte 34 organisasjoner inn et folkehelse krav til den nye ministeren. Blant organisasjonene er Norsk Friluftsliv, Norges idrettsforbund, Den Norske Turistforening, Mental Helse, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norges Hytteforbund, Norges Røde Kors og Private Barnehagers Landsforbund. De bad om at forebygging må bli prioritert.  Den nye ministeren tar imot innspill med åpne armer. Det er bare et men – den nye ministeren kan ikke love flere ressurser til arbeidet. Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, er bekymret. Det er med rette.

Det trengs ressurser i forebyggingen. Vi trenger å styrke det frivillige arbeide, kommunehelsetjenesten og flere fagfolk må til. Den nye ministeren har en formidabel oppgave foran seg. Men så langt er det altså mer viktig å behandle enn å forebygge.

Les artikkelen i Dagsavisen her: https://www.dagsavisen.no/innenriks/intet-lofte-om-loft-1.1116155

Bildet er hentet fra reportasjen i Dagsavisen.

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer