KOMMENTARER / 0

Jordmor_baby_pixabay

Torsdag 21. September holder jeg foredrag for en av verdens viktigste yrkesgrupper – nemlig de som bidrar til at barn kommer trygt og sikkert til verden.

En yrkesgruppe med et uendelig stort ansvar i en tid hvor vi stadig leser om kostnadskutt og nedleggelser av fødestuer. Er det noen jeg har respekt for – så er det jordmødre. Som meg er de opptatt av kvinnehelse. Det blir et stort øyeblikk for meg, og jeg gleder meg.

– Men hva kan jeg bidra med – jeg som ikke har født et eneste barn? Ved ettertanke tror jeg vi kan ha mye til felles. Både hva gjelder sårbarhet og det å kunne takle hverdagens små og store øyeblikk. Jeg har forberedt meg, og snart entrer jeg scenen på Farris Bad i Larvik på Jordmødrenes Generalforsamling.

IMG_1793

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer