KOMMENTARER / 0

Marit i telt

Hurtigruten Svalbard stilte meg noen spørsmål etter turen min til Ny-Ålesund, og her er hva jeg svarte:

 1. Reiste du på denne turen med noen, eller alene?
  Jeg reiste alene. Jeg har kommet til at dersom jeg skal komme meg på turer som krever bre- og sikkerhetskompetanse og i tillegg en del logistikk, er det aller enkleste å melde seg på en gruppetur. Alt er tilrettelagt og ordnet i forkant. Det øker tilgjengeligheten til slike områder.
 2. Hva var det som fikk det til å velge akkurat denne turen?
  Jeg har alltid drømt om å komme til Ny-Ålesund. Den aller beste måten å oppleve stedet er å gå på ski, komme ned selveste Kongevegen.
 3. Møtte du noen flotte folk som du klaffet godt med?
  Det er ikke selvsagt at alle grupper fungerer like godt. Vi lever tett og deler alt. Denne gangen var det en flott og sterk gruppe. De hadde mye kunnskap og delte det. Det beriker turen.
 4. Hva er ditt beste minne fra turen? 
  Det er mange gode minner og det er vanskelig å velge ett. Men et øyeblikk som var veldig fint, var å komme ned Kongevegen og se Kronbreen og havet. Det var flott.
 5. Hvordan var det å sitte isbjørnvakt?
  Jeg har sittet isbjørnvakt før og det er en høydepunkt å være i total stillheten og bare lytte til naturens egne vingeslag. Det er et stort øyeblikk.
 6. Ville du tatt denne turen igjen om du fikk muligheten?
  Nå har jeg så mange gode minner fra turen at jeg ikke ser det helt for meg at jeg skal gjenta den. Men Svalbard er stort, det er mange områder jeg ikke har opplevd. Selvsagt vil jeg tilbake. Det er mer snakk om når og hvor turen går.
 7. Hva er ditt neste ekspedisjonseventyr?
  Det vet jeg ikke. Jeg må la vårens vakreste eventyr synke og se hva som melder seg.

Ha en strålende dag!

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer